Ange e-post för det konto som du önskar återställa lösenord för.

Ett mail med instruktioner för återställning av lösenord har skickats till {{data.email}}

{{errorMessage}}

Log ind

Du är nu registrerad

Logga in för att spara produkter och material i dina listor.

Lösenordet är för svagt

{{errorMessage}}

hero

Klassisk flise i moderne fortolkning

Klassisk men moderne, lys og smudsafvisende. Favoritflisen ARKITEKT UNI blev det klare valg, da kunstneren Emilia Ilke skulle renovere sit badeværelse. Den opfyldte alle hendes krav – med farve, form og funktionalitet. 

Emilia Ilke, der til hverdag arbejder som kunstner, vidste lige, hvad hun ville have, da hun og hendes samlever kastede sig ud i at renovere deres badeværelse.

– Vi bor i hus fra 50’erne, og jeg ville have looket og arkitekturen i badeværelset til at passe til resten, men uden at blive alt for retro. Mere som en lille flirt med 50’erne, med indbygget badekar og tidstypiske lamper.

”Badeværelset skal være mere end et badeværelse, for mig er det et sted med tid til mig selv og afslapning”

Det var også vigtigt, at badeværelset fik en lys og behagelig farve. Emilia ville have en rolig, skøn base at bygge på, som gav mulighed for at sætte et mere personligt præg gennem indretningen.

– Jeg elsker at have kunst, selv i badeværelset, og vil gerne hænge nogle malerier op der, men også sætte en hylde op, hvor man kan have sæbe eller duft lys, æstetisk smukke ting, der er fine at kigge på, fortæller Emilia.

Samme flise på væg og gulv

Det var ikke kun udseendet, der var vigtigt. Det fandtes flere praktiske faktorer, der skulle tages hensyn til. Da visionen var et homogent badeværelse med den samme flise på både vægge og gulv, var kravene lidt anderledes. ARKITEKT UNI Ivory opfyldte dem alle lige fra farve til funktion.

– Vi ville have en mat flise, både fordi det er flot og mere skridsikkert på gulvet. Vi valgte klinker, da det skulle være en slidstærk løsning, og fordi man ikke behøver passe så meget på med dem. Og så er det en type flise, der tåler gulvvarme, fortæller Emilia.

At finde den rette farve og nuance kan også være en udfordring, og der er et stort udvalg.

– Vi kunne få ARKITEKT UNI i lige nuance, vi var ude efter. Efter min mening er det den perfekte matte beige nuance – fin og lys, men også smudsafvisende. Hvis man skal have fliser på gulvet, bør det være en lidt mere taknemmelig farve. Vi ville finde en variant, der ikke føltes kedelig, men heller ikke urolig eller for dominerende.

Neutralt og holdbart med stil

Den valgte flise føltes som et sikkert valg for både Emilia og hendes samlever.

– Denne løsning er klassisk, men alligevel moderne og samtidig tidløs. Ikke supervovet eller meget markant, men pæn, enkel og stilren. En farve, som både vi og også andre ville synes om.

Holdbarhed og kvalitet er noget, der er vigtigt for Emilia og et tema, der er gennemgående i hendes hjem.

– Jeg elsker at købe secondhand, alt lige fra kunst og møbler til lysestager og keramik. Vi prøver at undgå brug og smid væk, det vi køber, skal holde længe, fortæller Emilia.

Det store grundarbejde i badeværelset er færdigt, og så skal vi bare lige give det sidste touch med hylder, opbevaring og bløde, lækre håndklæder.

– Jeg er ude efter det der harmoniske, herlige look. Badeværelset skal være mere end et badeværelse, for mig er det et sted med tid til mig selv og afslapning, fortæller Emilia.

 

Faktaboks:
Navn: Emilia Ilke
Bor: I en gammel skole fra 50’erne på Hägerstenåsen syd for Stockholm
Arbejde: Arbejder som kunstner og stylist
Inspireres af: Sin egen ‘bucket list’
Indretningsstil: Lyst og ensartet med smukke detaljer
Favoritter i hjemmet: Kunst og loppefund
Følg Emilia på Instagram